Избрани Новини
Салатите във веригите "Fast food" – с антифриз, за свежест
Храната от ресторантите за бързо хранене увреждат черния дроб като при хепатит
Редовните посещения на ресторантите за бързо хранене са вредни не само за линията, но и за черния дроб, съобщи в. "Мейл он сънди".
Само за един месец на такава храна черният дроб се уврежда като от хепатит.
Резултатите от изследването на д-р Дрю Ордън бяха разкрити в телевизионното предаване "Лекарите".
Особено вредни от асортимента в ресторантите за бързо хранене са пържените картофи, защото в тях има не само много сол и мазнини, но за златист загар им добавят и захар. Лошо на
черния дроб се отразяват и пърженото пиле и пържения лук.
"Такива количества наситени мазнини водят до омазняване на черния дроб", каза д-р Ордън.
Дори смятаните за здравословни предложения на ресторантите за бързо хранене като салатите често са пълни с химикали. Някои заведения слагат в тях пропилен гликол, който е антифриз.