Варна протестира и в деня на Валентин и Трифон

Животът

14-02-2013, 12:45

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Днешният двоен празник - Свети Валентин и Трифон Зарезан няма да спре протестните шествия във Варна. На страницата във Фейсбук, на която недоволните се организират участие са потвърдили над 5 100 човека. Часът и мястото са известни-в 18 часа пред сградата на общината. 

Въпреки, че Свети Валентин и Трифон Зарезан имат многопочитатели, недоволните са готови да зарежат празнуването и отново да излязат по улиците на града. "Има време да празнуваме, сега е време за протест и е трябва да се отказваме, кометират потребители във Фейсбук. 

Въпреки снощния инцидент няма да се откаже и водачът на протестите във Варна Иван Петров . Той беше наръган снощи веднага след края на четвъртото мирно шествие срещу високите сметки за ток. Петров е убеден, че нападението не е било случайно. "Смятам, че е поръчково, няма случайни работи. Инцидентът няма да ме откаже да протестирам", категоричен е той. 

Днешното шествие да се движи малко по-бавно призовават хора в социалната мрежа. 

"Като майка с количка да изкажа мнението си за движението на протеста. Гоних тълпата през цялото време. Моля ви да се движим по-бавно. Да се спира по кръстовища от време на време за да се посъберем. Има много хора с деца, възрастни и трудноподвижни, които не могат да поддържат такова темпо. Ако искате да сме всички заедно, нека да се движим по-бавно", отправя молба в социалната мрежа майка с дете.

Други пък обръщат внимание по време на протестите да се внимава с автобусите на градския транспорт, които по това време са пълни с ученици, приключили втора смяна. Жена призовава директорите на училищата да разпускат децата от втора смяна преди 18 часа, за да могат да се приберат по домовете си преди началото на шествието. 





Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов