Синята зона е за Гинес

Мисия Пловдив

04-02-2013, 15:10

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

В Пловдив вече паркираме с нови талони

Паркирането в Синята зона на Пловдив вече се удостоверява с нов вид талони. Ценните хартийки бяха официално представени от кмета Иван Тотев. Върху билетите е изобразена сградата на общината и фонтана пред нея. Листчетата са за еднократна употреба и ще се харчат по един и 2 лева, в зависимост от времето, за което ще оставите колата си. Красивите талони се обработват с нови уреди и се оставят на таблото на возилото, посочи още градоначалникът.

Януари месец е отбелязал два рекорда по онтношение на паркирането. Едно от големите достижения са регистрираните през месеца приходи. По предварителни данни те са близо 240 000 лв. Първият месец на годината по принцип е по-слаб в сравнение с останалите. Това ни дава увереност, че заложените в бюджета прогнозни постъпления от 2 милиона лева за 2013 г. ще бъдат изпълнени и дори надминати, посочи Тотев.

Кметът съобщи още, че е регистриран и рекорд и при СМС паркирането, като за един ден са получени 1070 съобщения. Освен това предприятието, което управлява Синята зона, скоро ще се разрастне с 20 нови служители и включването на нови улици.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов