На Местан за Доган - крив му е Цветан

Вицепремиерът виновен за про-Октай и анти-Доган настроенията

Новият лидер на ДПС Лютви Местан нападна вицепремиеря и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Местан заяви по bTV, че не се ангажира с назоваването на конкретен "подбудител" на атаката, все пак посочи с пръст "виновник" за появилите се в обществото "про-Октай и анти-ДПС настроения".

"Ще ви кажа, това е вътрешният министър Цветанов, който в първите часове след атентата пренебрегна думите на прокурор Кокинов, че става въпрос за опит за убийство. Вместо това Цветанов поръча удобна и угодна на властовия му интерес теза за нападението – за хулиганство и сплашване. Тезата не издържа, бяха направени експерименти, включително и от журналисти, като се видя, че оръжието е опасно. Авторитарният тип управници не грешат – затова се прехвърли вината на всички други служби, но не и на Цветанов", заяви Местан.

Според новия лидер появилите се в социалните мрежи групи за защита на нападателя Октай Енимехмедов и сравнението между него и Левски е "лош атестат за зрелостта на българската демокрация". Местан заяви, че малцина биха припознали за свой Левки един потенциален убиец.

Местан не се съгласи с обвиненията срещу делегатите за упражнено насилие над "атентатора" в минутите след опита му за покушение. За това насилие можело да се говори само в случай, че Енимехмедов вече е бил обезвреден от органите на МВР.

"В случая обаче делегатите свършиха работата на МВР. Да не говорим, че повечето от тях мислеха, че с лидера на партията се е случило непоправимото", каза наместникът на Доган.

По повод престоящия тази година парламентарен вот, Местан заяви, че ДПС ще търси управление на националните приоритети, алтернативно на ГЕРБ,



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов