Избрани Новини
За бистър ум – чай, вино и шоколад
Флавоноидите в тях забавят стареенето на мозъчните клетки.
Редовната употреба на чай и шоколад подобрява паметта, твърдят учени от Университета “Оксфорд”, цитирани от Би Би Си.
“Тези, които не обичат сладко, могат да заменят успешно шоколада с чаша червено вино. То също толкова добре подпомага остротата на ума”, отбелязват британските учени, като предупреждават, че тази умерена доза трябва задължително да се спазва.
Според специалистите, някои храни наистина са способни да подобряват паметта и да укрепват умствената дейност благодарение на съдържащите се в тях флавоноиди, които забавят стареенето на мозъчните клетки.
“При това, колкото повече напредва възрастта на човек, толкова повече се засилва положителният ефект от чая, шоколада и виното”.