Преспи и кинжален вятър сковаха Сливен, не пътувайте!

Областният управител Марин Кавръков е свикал кризисния щаб, вадят бедстващите автомобили

Огромни навявания и кинжален вятър сковаха Сливенска област, съобщи за Burgasutre губернаторът Марин Кавръков.

Както вече писахме няколко са инфарктните точки около областния център, където има закъсали автомобили и в момента екипи работят на място, за да ги извадят.

Областният управител бе категоричен, че всички ще бъдат извадени от снежния капан, но призова шофьорите да спазват стриктно всички ограничения. 

"На няколко места сме спрели движението, за да няма повече такива ситуации", обясни Кавръков. По негови данни на север към Стара планина вятърът е ужасно силен, а преспите на места достигат до метър и половина. В участъците, които се падат перпендикулярно на пътя, имат големи навявания и там стават задръстванията, уточни областният, който лично е преминал през целия район, за да се запознае със ситуацията.

"Това са главен път 1-6 София - Казанлък - Карлово - Сливен, Гурково също има проблеми, 7 коли са закъсали пък на 5-6 метра от детелината на Сливен, там има и един чужденец, с когото говорих, притеснен е, не му се е случвало такова нещо, те ще бъдат изтеглени, но трябва да се приберат в Сливен, а не да продължават нататък към Гурково, защото пак ще се случи същото", уточни Кавръков.

Междувременно от областна управа в Бургас съобщиха, че повреда в далекопровод между варненското село Старо Оряхово и несебърското Кошарица е причина за прекъсване на електричеството в гр. Обзор и селата Приселци, Паницово, Раковсково.

В момента екипи на НЕК правят обход, за да установят мащаба на аварията. По първоначална информация населените места ще бъдат без ток минимум още два часа. Проблеми с електричеството има и в с. Кръстина, общ. Камено където екипи на ЕВН вече работят за възстановяването му. 

Обстановката в останалите общини от областта е спокойна. Няма сигнали за бедстващи хора и автомобили. Пътищата са отворени за движение, като в Дюленски проход и пътя Бургас- Варна не се допуска движение на тежкотоварни автомобили, а за леките автомобили веригите са задължителни.  Пристанището и летището в Бургас са отворени. 


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов