Бургаски студенти питат за АЕЦ-а до Резово в НС

Новините

02-12-2012, 10:31

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Дискусията с експерти е насрочена за 17-и този месец

Кръгла маса, на която подробно ще бъде обсъдена ситуацията около изграждането на централи до Резово, ще се състои през декември в Бургас. Това стана ясно по време на посещение на бургаски студенти в НС и разговори за обтегната обстанова край границата с депутати.

"В тази връзка сме поели инициатива и заедно с черноморските кметове от областта организираме кръгла маса на 17 декември в Бургас. За участие в дискусията ще бъдат поканени генералният консул на Р Турция в Бургас, експерти от Министерството на околната среда и водите и от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, представители на екоорганизации, на браншови организации и бизнеса", коментираха бургаските депутати.

По врема на организирана в НС среща с бургаските депутати от ГЕРБ студентите научиха повече за кандидатстването за европейски стипендии, както и промените, които се предвиждат в Закона за висшето образование. Младежите разказаха за проблем с международната студентска идентификационна карта ISIC. Те обясниха, че дава преференции при закупуване на билети за БДЖ. От началото на 2012-а обаче подобно намаление няма. 

Активно се работи и за  създаване на отделен факултет по медицина в университета "Проф. д-р Асен Златаров". "В това отношение вече са направени важни стъпки и имате пълната подкрепа на бургаските депутати от ГЕРБ", заяви д-р Галина Милева в края на срещата с младежите. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов