Неподпалена китара на Джими Хендрикс продадена за 250 000 паунда

Булевард

29-11-2012, 10:20

Снимка:

кино Арена

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Музикантът заблудил феновете на концерт през 1967 година

Любимата китара на Джими Хендрикс вече има нов собственик, който брои 250 000 паунда за да добави в колекцията си инструментът-бижу.

Китарата има интересна история, тъй като много почитатели на Джими смятали, че тя е изгорена.

Музикантът накара почитателите си да помислят, че е запалил електрическата китара на сцената по време на концерта си на Международния поп фестивал в Монтерей през 1967 г. В действителност обаче той я заменил за по-некачествен модел секунди преди да пламне огъня.

Почитатели на култови вещи от света на музиката наддаваха за черната китара Fender Stratocaster в Плейбой Клуб в Лондон снощи. Моментът, когато Джими Хендрикс коленичи и запали музикалния инструмент, се превърна в един от най-култовите в историята на рока.

По-късно китарата била предоставена на звукозаписната му компания Anim Limited, където попаднала в ръцете на Джеймс Тапи Райт, мениджър в компанията. 69-годишният Райт решил да я продаде, а парите да използва след пенсионирането си във Флорида. Първоначално китарата се оценяваше на 120 000 паунда, но големият интерес към инструмента стана причина цената му рязко да нарасне.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов