Избрани Новини
Яжте шоколад, ще спечелите Нобелова награда
Колкото повече шоколад консумира една нация, толкова повече нобелови лауреати възпроизвежда
Освен, че ни прави по–щастливи, шоколадът вече доказано ни прави и по–умни.
Яденето на щоколад подобрява националните шансове за спечелване на Нобелова награда, твърдят американски учени. Те установили, че колкото по–повишена е консумацията на шоколад в една страна, толкова повече нобелови лауреати произвежда.
Доктор Месерли от Колумбийския университет в Ню Йорк направил съпоставка между консумацията на шоколад в отделните държави и броят на нобеловите лауреати в тях. Така установил, че има връзка между научните постижения на хората и какаовото изкушение.
Швейцария, естествено поема водещата роля в класацията, заедно с шведите и датчаните.
За да се произведе един лауреат, цялата нация трябва да увеличи приема си на какао с 125 милиона килограма на година, твърди анализът на д-р Франц Месерли.
Шоколадът може да подобри способността ни да мислим, заради високото съдържание на антиоксиданти, известни като флаваноиди. Флаваноиди има и в какаото, зеленият чай, червеното вино и някои плодове.
Учените също твърдят, че флаваноидите намаляват риска от дименция, тъй като увеличават притока на кръв в мозъка. Черните варианти на шоколада могат да са от полза за мозъка, сърцето и дори да допринесат за свалянето на излишни килограми, предаде Дейли мейл.