Следователят: Лазар Колев е единственият убиец на сестрите Белнейски

Животът

16-11-2012, 20:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Според Веселин Мартински връщането на делото на по-долна инстанция няма да доведе до обрат

Следователят по случая „Белнейски" Веселин Мартински смята, че връщането на делото на по-долна инстанция няма да доведе до обрат. Той е категоричен, че Лазар Колев е единственият убиец на сестрите Росица и Христина. Мартински заяви, че няма съществени пропуски в събирането на доказателства, какъвто е един от мотивите на върховните магистрати. Шест години след жестокото убийство на момичетата следователят е категоричен, че това престъпление е „инцидентно", предаде Дарик.

Следовател Мартински определи поведението на Фани Белнейска като неестествено. Майката на Росица и Христина на заседанието на заседанието на ВКС поиска делото да бъде върнато за преразглеждане от Пловдивския апелативен съд: „Това да си тежи на съвестта й. От морална гледна точка не е естествено като поведение на родител".

Веселин Мартински призна, че има някои пропуснати моменти в разследването: „В никакъв случай не бих казал, че е обрат в разследването. Просто има за върховния съд някои моменти". Дали това обаче, че ще се върнат в началния етап на разследването: „Не считам в никакъв случай. Мисля, че ние повече от това, което сме направили, не можем да направим".

Следовател Мартински е категоричен, че Лазар Колев сам е убил двете сестри и за това доказателствата са безспорни. Попитан дали само по показанията на ключовия свидетел Иширковеца Лазар Колев е бил задържан, той обясни: „В никакъв случай показанията на т. нар. Иширковец не са били мотив за повдигане на обвинение и задържането на Лазар Колев. Мотивите да повдигнем обвинението основно се базираха на намерения биологичен материал от Лазар по телата на момичетата".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов