Премиерът даде старт на детско надбягване в Русе (снимки)

Архив Пловдив

13-10-2012, 15:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Надпреварата бе посветена на откриването на новата писта и ремонтирания градски стадион.

С думите "хайде да видим кой е най-бърз от вас" премиерът Бойко Борисов организира състезание между най-малките участници в лекоатлетическия турнир "Младост" в Русе. Надпреварата бе специално посветена на откриването на новата писта и ремонтирания градски стадион. Лентата прерязаха премиера Борисов, министъра на спорта Свилен Нейков, световният шампион в тройния скок Христо Марков и легендарната спринтьорка Анелия Нунева, предаде БГНЕС.

По време на церемонията Нейков пое ангажимента да се изгради и загряваща писта на стадиона, за да могат да се подготвят нови шампиони. Христо Марков пък призна, че се е разплакал, виждайки модерната писта на стадиона, откъдето преди повече от 25 год. е тръгнала кариерата му. А Анелия Нунева, която спомогна за реализирането на този проект, подкрепен с 1,2 млн. лева от Министерството на спортна и Община Русе, развълнувана благодари за всички усилия на държавна и местна власт.

След реконструкцията стадионът вече е готов да приема и международни състезания по лека атлетика. Премиерът Борисов връчи сертификатите на съоръженията на кмета на Русе Пламен Стоилов. След това той посети ремонтираната зала "Филхармония", която е част от Русенска опера. След като преряза лентата заедно с Вежди Рашидов, Борисов разгледа приключилата реставрация на римската крепост Сексагинта Приста. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов