Мишел Обама мина мъжа си по рейтинг

Свят

10-10-2012, 18:15

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Първата дама е предпочитана от 69% от американците

Първата дама на САЩ Мишел Обама се ползва с 13% по-висок рейтинг от съпруга си Барак и надминава по популярност съпругата на кандидата на републиканците Мит Ромни Ан.

Това показва изследване на "Вашингтон Пост" и Ей Би Си.

Според анкетата Мишел Обама се ползва с рейтинг от 69% сред възрастните американци, а съпругът й е подкрепян от 56% от жителите на САЩ. Ан Ромни, която ще стане първа дама на САЩ, ако съпругът й Мит Ромни спечели срещу Обама на 6 ноември, има рейтинг от 52%. Тя също е по-популярна от съпруга си, който се ползва с подкрепа от 45%.

Изследването, осъществено между 4 и 7 октомври, т.е. след телевизионния дебат в Денвър (щата Колорадо), който Ромни спечели, показва, че Обама запазва предимството си пред своя опонент, който се ползва с неодобрението на 51% от избирателите.

Личната популярност е само един от факторите за намерението за гласуване на избирателите, област, в която Ромни има предимство след дебата преди една седмица. За първи път във вторник кандидатът на републиканците надмина Обама по популярност, според анкета на специализирания сайт RealClearPolitics.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов