Избрани Новини
Клонирани крави ни спасяват от млечни алергии
Около 2-3% от малките деца по света са алергични към млечния протеин, който се намира в кравето мляко.
Около 2-3% от малките деца по света са алергични към млечния протеин, който се намира в кравето мляко. Това може да се окаже сериозен проблем за малките деца, особено ако не са били кърмени, предупреждават специалисти от Нова Зеландия. А това те намерили решение на проблема – чрез генетична модификация на кравите ще се произвежда мляко, което не съдържа бета-лактоглобулин, протеинът, който предизвиква алергични реакции.
Освен това, хипоалергенно мляко от кравата, се оказва по-питателна храна от обикновеното краве мляко, тъй като съдържа два пъти повече казеин. Експертите смятат, че това ще бъде истински пробив е генното инженерство