Безплатни прегледи за рак на гърдата

Мисия Варна

28-09-2012, 11:17

Снимка:

dete.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Прегледите ще се извършват от понеделник до петък – от 1 до 5 октомври от 11 до 13 часа в ДКЦ 1 "Св. Клементина"

От понеделник започват безплатни прегледи за рак на гърдата с новия мамограф в  ДКЦ 1 "Св. Клементина" .

Те ще се извършват от доц. Д-р Христина Попмихайлова, к.м.н. и доктор по медицина от София. Тя е рентгенолог, който през 70-те години на ХХ век разкрива към катедрата в Медицинския университет във Варна първия в страната мамографски кабинет. Доц. Попмихайлова е водещ в страната специалист по диагностика и профилактика на рака на гърдата и дава заслужено място на скрининга с мамографски изследвания, като най-точната диагностика и профилактика, съобщи управителат на ДКЦ 1 "Света Клементина" д-р Иван Иванов.

Наскоро ръководството на здравното заведение закупи и откри нов мамографски апарат на американската фирма. Този мамограф е най – високият клас от произвежданата серия и е изключителен инструмент за отлична рентгенова диагностика на женската гърда.

Апаратът е снабден с пълна експонационна автоматика, позволяваща прецизно дозиране на рентгеновото облъчване на пациента. Има възможност за прицелни и директно уголемени образи, което позволява ранна и прецизна диагностика, с лекота се диагностицират находки от порядъка на един милиметър.  Автоматична регулируема компресия на гърдата, редуцираща до минимум разсеяното лъчение и позволяващо по-доброто очертаване на съществуващите находки.

Както се знае, карциномът на млечната жлеза е сериозен здравен и социален проблем и причина за смърт на много жени. 

 Прегледите ще продължат от понеделник до петък – от 1 до 5 октомври от 11 до 13 часа и желаещите могат да се запишат на телефон 052/ 603 802.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов