Избрани Новини
Бармани, сервитьори и готвачи здраво си посръбват
Тези служителите са по-предразположени към алкохолизъм.
Изследването обхванало 1000 души на възраст между 18 и 59 години, като 600 от тях работели в ресторантьорството, а останалите - в други сфери. Оказало се, че що се отнася до консумацията на алкохол, служителите в ресторантьорството са в
рисковата група.
Опасната консумация на алкохол е по-често срещана сред тях, отколкото сред хората с други професии, разкрива изследването, базирано върху попълване на въпросник. 63 на сто от тези служители са с рискова консумация на алкохол.
Жените на възраст между 18 и 29 години са в най-рисковата група - сред над 82 на сто от тях е налице опасно пиянство, докато това се отнася за 72 на сто от мъжете. Резултатите от изследването са публикувани в Scandinavian Journal of Public Health.