Шофьорските курсове вече гонят 1000 лв.

Архив София

20-08-2012, 09:09

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

План-сметките на бранша показват, че до есента курсовете трябва да са на четирицифрена стойност. От там се жалват за пореден път от фалшивите фирми, които предлагат услугата на цени, много под себестойността на курса.

Очакваното увеличение през лятото на шофьорските курсове с до 20% се оказа значително по-високо според в-к "Сега"

Вместо по 700-800 лв. в момента курсовете на кандидат-шофьорите излизат над 900 лв. Това стана ясно от думите на Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

"Фирмите, които манипулираха общественото мнение, продължават да работят на същите стари такси. Иначе таксата в момента е увеличена със 150 лв. преди един месец и реалната сега е 940 лв.", каза Иванов пред "Фокус". По думите му увеличението е заложено още преди няколко месеца и се дължи на по-скъпите горива. План-сметките на бранша показват, че до есента курсовете трябва да струват 1000 лв. От там се жалват за пореден път от фалшивите фирми, които предлагат услугата на цени, много под себестойността на курса. "Лошото е, че никой не обръща внимание на фалшивите фирми, които са на пазара. Предполагам, че в началото на септември ни предстои серия разговори с Министерството на транспорта, на които отново ще искаме заедно с данъчните да бъдат проверявани тези фирми", каза Иванов. По думите му парадоксът при тези фирми е, че цените се вдигат, а таксите им падат. Той даде пример с шофьорски курс за 260 лв., при цена на литър бензин почти 3 лв.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов