Гей сцена спъва Кирил Маричков-младши за посланик във Ватикана

Архив Пловдив

07-08-2012, 10:04

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Светият престол е обвинен в отхвърляне на новия избраник на България заради книга

Светият престол бе обвинен в отхвърляне на новия избраник на България за посланик във Ватикана заради книга. Кирил Маричков-младши е автор на новела съдържаща секс сцена между гейове, предава БТВ.

39-годишният българин, който е адвокат и говори пет езика, включително италиански, и е женен за италианска, логично е идеалният избор на София за представител във Ватикана. Въпреки това, според италианските медии, определена среща между млад проституиращ източноевропеец и католик в романа на Маричков "Пътят на беглеца" е раздразнила официалните лица в Ромокатолическата църква.

Предполага се, че архиепископ Януш Болонек – представител на папата в София, писал до своите висшестоящи във Ватикана и ги уведомил за пикантната част от творбата, която бе един от финалистите на конкурса за книга на годината у нас, посочва британският вестник „Индипендънт”. Пред изданието обаче Говорителят на Светия престол отец Федерико Ломбарди каза преди ден, че няма да коментира мотивите зад обявяването на Маричков за персона нон грата във Ватикана.

Ломбарди тактично отбеляза единствено, че за назначаването на посланик, той трябва да е одобрен и от двете страни. В случая на българина такова споразумение не било постигнато.

Само преди две години обаче стана ясно, че служител от Ватиканския църковен хор е бил член на организация за гей проституция, припомня „Индипендънт”. По-късно се появи и скандалният случай с две кубински момчета, бивш модел от Неапол и ръгбист от Рим, които имали необичайно близки контакти с католически свещеник.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов