Свалят имунитета на руски депутат, разследван по сигнал на Ивайло Зартов

Архив Бургас

04-08-2012, 14:24

Снимка:

vesti.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Генадий Гудков пръв обвини Зартов в съда, че присвоил 3,7 милиона лева от българо-руския холдинг "Инглиш Вилидж"

Депутатите от управляващата партия "Единна Русия" са готови да лишат от имунитетразследвания за далавери в България опозиционер Генадий Гудков,

предаде в. "24 часа" по информация на ИТАР-ТАСС. Управляващите ще го сторят, ако постъпи искане от руската генерална прокуратура. За това увери Андрей Воробьов, председател на фракцията на "Единна Русия" в Думата.

Следственият комитет на Руската федерация обяви завчера, че е получил потвърждение за данни за участие на Гудков в незаконен бизнес както в Русия, така и в България и Гибралтар. Депутатът от опозиционната партия "Справедлива Русия" е разследван по сигнал на бургаския бизнесмен Ивайло Зартов. Самият Гудков обаче отрича да е развивал бизнес у нас. Генадий Гудков пръв обвини Зартов в съда, че присвоил 3,7 милиона лева от българо-руския холдинг "Инглиш Вилидж"

Генадий Гудков засега дава вид, че се отнася спокойно към възможността да остане без имунитет, отбелязва ИТАР-ТАСС. Според него позицията на следствието противоречи на руското законодателство. "Излиза, че следователите просто не познават законите. На депутатите и министрите не е забранено да имат акции в компании", каза опозиционерът.

За бизнеса си в България Гудков твърди, че е "пострадала страна". Той допълни, че съвсем честно, лично и доброволно се е явявал на разпитите. Депутатът обвини Следствения комитет на Руската федерация, че чрез просрочена призовка се опитал насила да извика на разпит жена му Полина.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов