Цялостно саниране на 17 училища и детски градини в София

Архив София

09-08-2012, 13:56

Снимка:

Ивайло Божинов, Sofiautre.bg

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Средствата са предимно за 90-то училище в „Люлин” и за 167-а детска градина.

На 17 училища и детски градини в София ще бъде направено цялостно саниране през тази година.

Основни ремонти правим в 61 сгради на общински детски градини и училища. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при проверка на строително-ремонтните дейности в 91 Немска езикова гимназия. Общата стойност е 17 милиона лева, от които 4,5 милиона лева е отделил общинският приватизационен фонд.
„Преразгледахме списъка с училища и детски градини, финансирани от фонда, тъй като след земетресението на 22 май направихме пълни огледи на всички сгради на училища и детски градини и се установи, че някъде трябва спешно да се намесим. 12 училища и 8 детски градини бяха включени допълнително за конструктивни укрепвания и ремонтно-възстановителни дейности. Част от средствата са от бюджета на общината – около 2,5 милиона лева”, добави Фандъкова. Средствата са предимно за 90-то училище в „Люлин” и за 167-а детска градина.
„Усилено текат ремонтите на училищата и детските градини, навсякъде трябва да приключат до 15-ти септември, като изключение са 8-мо СОУ в „Мусагеница”, където ремонтите няма да пречат на учебния процес, и пет детски градини”, каза кметът.
„Приключват конкурсите за преместваеми обекти. Тези конкурси текат във всички паркове. Тази седмица приключват в парка на НДК и в Градската градина. За първи път от две години правим конкурси за отдаване под наем на обектите, така че да бъдат и естетични, и общината да си взима парите. В Градска градина има три обекта, които са включени в схемата и се отдават под наем за около 2000 лева за обект, а в парка на НДК има пет обекта – от 1700 до 7700 лева на обект. Това са цени само за обектите, извън тях могат да се поставят маси и столове, за които се плаща тротоарно право”, посочи Йорданка Фандъкова, предаде "Фокус"



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов