Посланикът на Казахстан избра Бургас за семейна почивка

Архив Бургас

23-07-2012, 15:42

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Бургас е прекрасен, догодина ще доведем семействата си, казаха казахите за града ни.

Делегация от Казахстан остана силно впечатлена и от Бургас и обеща да пристигне със семействата си следващия път. Това стана ясно след срещата Н.Пр. Темиртай Избастин  - посланика на Казахстан, който заедно с делегацията си беше настанен в квартал Сарафово.

Кметът Димитър Николов и Н.Пр. Темиртай Избастин връчиха сертификати на завършилите Лятното училище по интер-етническо посредничество, което се провежда в Бургас. В обучението участват дейци на Асамблеята на народа на Казахстан, а в нея са представени всички етнически групи, живеещи на територията на страната.

“За нас е голямо удоволствие, че сме в този град, който не се промени дори след ужасния терористичен акт”, каза преподавателят от Университета на Гранада, Испания проф. Хорхе Боланос Кармона, един от лекторите в лятното училище.

Завършилите обучението казахи заявиха, че са се влюбили в Бургас и смятат догодина да се завърнат, но заедно със семействата си. Посланик Избастин потвърди, че се наблюдава повишен интерес към нашето Черноморие от страна на неговите сънародници.

“Винаги сте добре дошли – Бургас продължава да е най-гостоприемният български град”, каза кметът Николов.

От две седмици казахската група е настанена точно в квартал Сарафово, където миналата седмица бе извършен терористичният акт.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов