Жител на с. Вакарел с нелегална "автоморга"

Архив София

12-07-2012, 12:11

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Нелегално се съхраняват 22 коли в с.Вакарел, Ихтиман.

Нелегален пункт за метали беше установен при спецакция в Ихтиманско, съобщиха от ОДМВР - София.

Специализирана полицейска операция по линия на търговията с отпадъци от черни и цветни метали проведоха вчера служители на икономическа полиция към ОДМВР - София, РУП - Ихтиман съвместно с представители на РИОСВ- София, предаде агенция Фокус.

В хода на операцията е бил проверен недвижим имот в с. Вакарел, собственост на В.С. на 53 години от селото. Установено било, че на терена се съхраняват 22 автомобила, 7 от които без регистрационни табели, намерени били части и детайли - джанти, радиатори, диференциални оси, мостове от излезли от употреба моторни превозни средства и около 70 гуми. При проверката инспектиращите констатирали, че В.С. не притежава лиценз за търговска дейност с металните отпадъци, нито разрешително за дейности по отпадъците- събиране, съхранение и предварително третиране чрез разкомплектоване на МПС.

Служителите на РИОСВ са съставили констативен протокол и са издали предписание за почистване на имота и съседните улици от излезлите от употреба коли, без регистрационни табели. На собственика на терена редстои да му бъде съставен акт за установено административно нарушение съгласно Закона за управление на отпадъците



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов