Снимат "Игра на тронове" и в Мароко

Архив Бургас

08-07-2012, 14:55

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

За новия сезон освен вече познатите дестинации е добавена и още една снимачна площадка – в Мароко. 

Работата по продукцията на третия сезон на „Игра на тронове“ започна с първите дни на месец юли.

Снимките ще са отново основно в Белфаст, Северна Ирландия. Екипът ще се завърне и в Хърватия и Исландия. За трети сезон е добавена още една снимачна площадка – в Мароко, пише в. "Стандарт".

Никой не се е съмнявал, че "Игра на тронове" ще бъде продължен за трети сезон. Нещо повече – засега изглежда, че това ще бъде от сериалите с ясна структура, начало и край. Колкото и сезона да отнеме.

Първи епизод  от втори сезон е бил гледан на живо от почти 3,5 милиона души, което е с над милион и половина повече, отколкото зрителите на епизод 01.01. Като се има предвид, че тези 3,5 милиона са платени абонати на телевизията, които на всичкото отгоре са гледали и реклами, печалбата е повече от сигурна. Ето защо решението на HBO да поръча трети сезон на сагата идва съвсем закономерно.

За новите епизоди са ангажирани режисьори Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс, които ще са и сценаристи и Алекс Грейвс, Мишел МакЛарън, Дан Минахан, Дейвид Нътър и Алик Сакхаров. В сценарния екип са още Брайън Когман, Джордж Р.Р. Мартин и Ванеса Тейлър. Скоро ще бъде обявен и каста на филма.

Заснет по книгите на Джордж Р.Р. Мартин "Песен за огън и лед"  "Игра на тронове" е епична драма на HBO която жъне голям успех и в България. Действието се развива във Вестерос, където амбициозни горди и подли мъже и жени се борят за власт в земя, в която лятото и зимата могат да продължават години наред. Сериалът носител на награди "Еми" и "Златен глобус" вече има два сезона от по десет серии. 

Очаква се епизодите на трети сезон да тръгнат през април 2013 г. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов