Калата от сцената на Летния: Тук съм, жив съм, ваш съм

Архив Бургас

07-07-2012, 11:48

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Големият Калоянчев се появи на сцената на огромен екран, облечен в тениска "Аз съм бургазлия".

Емоционалното мултимедийно послание отправи големият артист Георги Калоянчев към публиката, която се стече в Летния театър снощи, за да гледа постановката "Г-н Ганьо Балкански".

Тук съм, жив съм, ваш съм", възкликна Калата на финала и предизвика бурни аплаузи. Калата се появи на сцената на огромен екран, облечен в тениска с надпис „Аз съм бургазлия”. 

„Искам да направя едно обращение към хората, които обичат Бургас, обичат и Калата, да ги поканя на това представление, което се играе с голям успех. Тази пиеса е писана от Георги Данаилов по случай моята 60-годишнина”, разкри Калоянчев.

Неговата поява на сцената на Летния театър бе една от изненадите за всички зрители на постановката „Г-н Ганьо Балкански”. 

В една от най-трудните роли в българския театър се превъплъти синът на Калоянчев – Ивайло. В началото на вечерта големият талант Славчо Пеев, който е близък приятел на именития актьор, разкри малко подробности около пиесата.

„Много се страхувах, нямаш ли Бай Ганьо не правиш представлението, както нямаш ли Ромео, нямаш Ромео и Жулиета. Ивайло Калоянчев се върна преди няколко месеца в театъра и още тогава реших, че това ще бъде Бай Ганьо… днес”, каза Пеев.

Веднага след това публиката потъна в час и половина задкулисни машинации, типичните за бай Ганьо тарикатски съвети и неочаквани обрати, които разсмяха от сърце десетките зрители.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов