Смела баба спаси улица от огромна игуана

Архив Бургас

02-07-2012, 17:34

Снимка:

ВарнаУтре

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Влечугото избягало от вкъщи и се озовало самичко навън. Разходката му обаче смая минувачите и вся паника

На лов на игуана дълга над метър станаха свидетели жителите на централната ул. "Иван Вазов", съобщават колегите от ВарнаУтре.бг.

Огромното животно, което било свободно гледано в жилище, избягало и тръгнало да се разхожда по улиците. Когато влечугото стигна до ул. "Иван Вазов" вся истинска паника в района.

След като се разходи по тротоара и улицата наобиколена от стреснатата тълпа, игуаната се качи на едно от дървета. Междувременно вече бе подаден сигнал на тел. 112 от където изпратиха "Гражданска защита" да се оправя с гадината, до която никой не пожела да се докосва. 20-ина минути по-късно влечугото слезе от дървото и пак тръгна на разходка по улицата.

Междувременно се появи жена, която обясни, че е отседнала в свой приятел, който е собственик на животното. Него обаче го нямало, а тя не можела да прибере игуаната защото изпитвала страх. Дамата помоли някой от околните да хване влечугото и да го занесе до жилището на приятеля й. Опитът на единствения, който се осмели да приближи животното остана напразен. Младежът се опита да хване влечугото за опашката, но то мигновено се отскубна. В същото време се появи възрастна минувачка, която щом зърна игуаната се спусна да я гони. Оказа се че бабата няма страх от подобни животни и след няколко минутна борба успя да сграбчи чудовището и го понесе по улицата.

Смелата баба получи аплодисменти, от събралата се тълпа, а девойката - приятелка на собственика тръгна с нея за да й покаже докъде да занесе тежкото влечуго. Сигналът до "Гражданска защита", които вече били на път, пък бе отменен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов