Говорим с извънземни в Туитър

Архив Бургас

29-06-2012, 09:19

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Всички съобщения, маркирани с името #ChasingUFOs, ще бъдат събрани от National Geographic и подредени в гигантско послание, което след това ще се излъчи в Космоса. 

Потребителите на социалната мрежа Туитър имат уникалната възможност да напишат съобщение до извънземна цивилизация.

За целта те трябва да публикуват посланието в профила си в сайта на 30 юни от 3 до 10 часа сутринта българско време, предаде в. "Новинар".

Всички съобщения, маркирани с името #ChasingUFOs, ще бъдат събрани от National Geographic и подредени в гигантско послание, което след това ще се излъчи в Космоса. Събитието в социалната мрежа ще съвпадне с премиерата на ново предаване по научнопопулярния канал, наречено „Преследване на НЛО”.

Повод за кампанията е 35-ата годишнина от засичането на мистериозния сигнал „Уау”, който е едно от вероятните доказателства за наличието на извънземен разум. Преди три десетилетия и половина радиотелескопът на лаборатория в Пуерто Рико получи съобщение от дълбокия Космос, което все още не е разкодирано, но изглежда твърде подредено, за да е просто космически шум.

Астрономите са решили да отбележат годишнината, като върнат отговор на предполагаемите извънземни, пратили сигнала. Това ще се случи на 15 август.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов