Деца колабират, няма пари за климатици

Архив Пловдив

27-06-2012, 11:27

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

БСП: Общината е мащеха за бедните в Пловдив

"Има случаи на колабирали деца в детска градина "Червената шапчица" в район Тракия", казаха съветници от БСП. Информацията при червените е дошла от разтревожени родители. Забавачницата е цялата в стъкло, няма климатици и децата пукат от жега, оплакали се майките и татковците. "На няколко пъти е била викана Спешна помощ за прегрели малчугани", каза съветникът от левицата Георги Търновалийски. По думите на червените на директорката е било забранено да говори за проблема. "Недопустимо е общината да не взима мерки срещу това", коментираха съветниците.

"Управляващите са загърбили социалната политика", възмущава се и Николай Радев. "Приоритет е купуването на електронна стартова система за Гребния канал, вместо грижата за децата". В дневния ред за утрешното заседание на съветниците има депозирана точка за планиране на 300 хил. лева в бюджета за догодина, с които да се достави техника за Канала, за да спечелим домакинство на Световното първенство през 2016 година.

Според съветниците от левицата увеличението на картите за градския транспорт на пенсионери, инвалиди, студенти и майки с деца е друг пример за недобра социална политика в Пловдив.

"Общината е мащеха за бедните", каза Николай Радев. "В тези трудни времена всеки има нужда от помощ, а в града ни не се прави нищо. Не може при липса на средства, те да идват от джобовете на пловдивчани. Вдигнаха се наемите и таксите, скочиха детските градини", припомниха социалистите.

"Нищо не се прави и за 70% от учителите и персонала на Междуучилищния център за трудово полититехническо обучение, които са получили заповеди за съкращение. Проблемът на давещия се остава само за него", коментира Радев.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов