Избрани Новини
Олиото и доматите скачат, фасула и яйцата падат
Поскъпване спрямо март има при оранжерийните домати – с 29 на сто, а ябълките, бананите и цитрусовите плодове са поскъпнали с от 1 до 11 процента
В края на месеца захарта, оризът и лещата са поевтинели с около 2-4 процента, а цените на брашното и фасула се движат около нивата от март. Олиото поскъпва с два процента до 2,52 лева за литър, отчетоха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.
През април яйцата поевтиняха на едро средно с 22 процента до 25 стотинки за брой.
Спрямо април 2011 година фасулът поевтинява с 18 процента, а местните произведения и рибата с от 2 до 12 процента.
В началото на пролетта се наблюдава понижение на цените на оранжерийните краставици – с 11,7 на сто, салатите с 23 процента, картофите с 9 и зелето с 2 на сто.
Поскъпване спрямо март има при оранжерийните домати – с 29 на сто, а ябълките, бананите и цитрусовите плодове са поскъпнали с от 1 до 11 процента.
При останалите плодове и зеленчуци се наблюдава спад на цените на годишна база, като най-силно изразен е този спад при цената на картофите, зелето и чесъна - с около 50 процента.
Ябълките се търгуват с 33 на сто по-евтино в сравнение с миналата пролет.