"Тайм" класира най-влиятелните за 2012

Архив Бургас

19-04-2012, 18:59

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Любопитно е, че резюметата на личностите, поместени в списъка, са писани от Джони Деп, Пинк, президентката на Аржентина Кристина Кирхнер, Барак Обама, Гари Каспаров, Стела Маккартни, Ал Гор.

Американското списание "Тайм" обяви 100-те най-влиятелни личности в света за тази година.

Трийсет и осем от стоте най-влиятелни личности са жени, което е рекорд, както и броят на неамериканците – 54, пише vesti.bg.

Към очевидния избор на личности като президента на САЩ Барак Обама или инвеститора магнат Уорън Бъфет се прибавят още хакерската група "Анонимните", руският блогър Алексей Навални, Пипа и Кейт Мидълтън и певиците Адел и Риана.

Сред бизнес лидерите в списъка са шефът на "Епъл" Тим Кук, шефката на "Фейсбук" Шерил Сандбърг, производителката на бельо Сара Блейкли.

Сред най-влиятелните политици са нигерийският президентГудлък Джонатан, израелският премиер Бенямин Нетаняху, германската канцлерка Ангела Меркел, китайският вицепрезидентСи Дзинпин, турският външен министър Ахмет Давутоглу, Дилма Русеф. Но и иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей,сирийският президент Башар Асад, новият севернокорейски лидерКим Чен-ун и лидерът на талибаните молла Омар.

В спортния раздел са Лионел Меси, китайско-американската бейзболна звезда Джеръми Лин, тенисистът Новак Джокович и параолимпийският спринтьор Оскар Писториус.

Отличили се представители на шоубизнеса са и актрисите Тилда Суинтън, Клеър Дейнс, Виола Дейвис, както и продуцентът Харви Уайнстайн.

Те са хората, които ни вдъхновяват, забавляват, предизвикват и променят света ни, обясняват от списанието.

Макар включването в списъка да се приема за голяма чест, редакцията на "Тайм" подчертава, че избраниците попадат в него, ако са повлияли за променянето на света за добро или за лошо.

Любопитно е, че резюметата на личностите, поместени в списъка, са писани от не по-малко известни личности като Джони Деп, Пинк, президентката на Аржентина Кристина Кирхнер, Барак Обама, Гари Каспаров, Стела Маккартни, Ал Гор.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов