Избрани Новини
9 март: Скариди с чесново-доматен сос и Гукамоле
Утре можете да си позволите разкош и дори излишество в менюто. Задължително пригответе ястие, което да създаде празнично настроение у дома или посетете любимия си ресторант. Това ще привлече благоденствие и радост в живота ви.
Знаците от въздушния тригон управляват и се грижат за процесите, свързани с функционирането на нервната система, движението, дишането и перисталтиката.
Когато Луната преминава през тях, е желателно да се избягва консумацията на сурови зеленчуци и зърнени храни в сурово състояние. Луната във Везни не обича също така пържени, пикантни и екзотични храни. Захарта също следва да се избягва. Пълноценно се усвоява натриевия фосфат, който подпомага поддържането на киселинно-алкалния баланс на организма и облекчава извеждането на шлаките. Подходящи продукти са граха, спанака, аспержите,морковите,цвеклото и краставиците. Те могат да се комбинират с кафяв ориз, киноа и жито. Везни поддържа и хормоналния баланс на организма, поради което през периода е желателно да косумираме повече храни богати на йод-морски продукти и тиква.
Миролюбивият дух е най-ярката характеристика на периода така че храната трябва да се косумира в хармонична среда и да се споделя с приятни емоци.
17 лунен ден. Утре можете да си позволите разкош и дори излишество в менюто. Задължително пригответе ястие, което да създаде празнично настроение у дома или посетете любимия си ресторант. Това ще привлече благоденствие и радост в живота ви. Днес трябва да изключите всякакви прояви на аскетизъм. Можете да консумирате всичко, дори алкохолът в малки количества има благоприятно въздействие, особено червеното вино. Все пак имайте предвид, че става въпрос за изисканост и преклонение пред изтънчените кулинарни творения, а не за безразборно тъпчене с полуфабрикати и набързо приготвени храни. Затова акцентирайте не върху количеството, а върху качеството на храната, обстановката и начина на поднасяне и компанията, в която я консумирате.
Празнично и полезно?!? Звучи като Скариди с чесново-доматен сос, поднесени с Гуакамоле.
Продукти за една порця:
250 грама скариди
1 домат
3 скилидки чесън
бял пипер
черен пипер
сок от лайм
сол
щипка кафява захар
зехтин
мента
Приготвяне:
Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки колелца.Обелете домата и го нарежете на ситно. В тиган сложете малко зехтин и добавете домата. Задушете го, докато омекне и стане на доматен сос. При нужда добавете малко вода. Не допускайте да започне процес на пържене! Прибавете чесъна и пиперите. Овкусете с малко сол и балансирайте киселината на домата с малко кафява захар. Сложете скаридите и ги оставете да къкрят на много слаба степен на котлона няколко минути. Махнете ястието от котлона и сервирайте със сок от лайм и прясна мента.
Продукти:
2 броя узряло авокадо
1 / 2 глава червен лук
1 среден домат
сок от лайм
няколко капки сос " Табаско "
сол на вкус
зелен кориандър, ако нямате , може да опитате и с магданоз
1 червена люта чушка
черен пипер
Приготвяне:
Ако сте перфекционисти и почитатели на изяществото смелете авокадото, домата и чушката в блендер. Аз обаче обичам да усещам парченцата плод и затова ще ги нарежа първо на ситно, а после ще ги намачкам с вилица. И домата и авокадото трябва да бъдат предварително обелени. Отделно нарязваме на ситно лука, кориандъра/магданоза/ и чушката. Смесваме всички съставки и овкусяваме със сол и Табаско, сок от лайм и черен пипер на вкус.
Добър апетит!