Внимавайте за падащи ледени висулки

Архив Пловдив

10-02-2012, 14:13

Автор:

Екатерина Първанова

Всичко от Автора

Поради затоплянето на времето те стават опасни, минувачите трябва да внимават и за падащ от покривите сняг

Продължава снегоизвозването в Пловдив, съобщават от пресцентъра на общината. Още преди 9 ч. тази сутрин по 10 снегорина във всеки район започнаха почистването на снега във вътрешнокварталните улици, съобщи директорът на ОП „Чистота” Иван Стоянов. 

"Тъй като на наказателния паркинг за каруци в „Тракия” няма повече място, снегът се депонира на площадки, определени от районните кметове. Бързаме да извозим максимално количество, защото според метеорологичните прогнози в неделя се очакват поредните снеговалежи и нова снежна покривка между 10 и 15 см", обясни Стоянов.

Той призова гражданите временно да преместят паркираните коли от малките улички, за да може снегопочистващата техника да влезе. Междувременно продължава почистването на ледените висулки от общинските сгради. "Поради затоплянето на времето те стават опасни, минувачите трябва да внимават и за падащ от покривите сняг", предупреди Стоянов. "Нека шофьорите, които почистват колите си от снега, не го хвърлят на уличното платно, за да не замръзва, а го събират на купчина по тротоарите, откъдето ще го съберем", допълни той.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов