Българска фентъзи комедия по кината в Пловдив

Архив Пловдив

17-01-2012, 16:40

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Премиерата на нов български филм с цяло съзвездие от популярни обичани актьори ще гледаме...

Премиерата на нов български филм с цяло съзвездие от популярни обичани актьори ще гледаме този петък в "Синема Сити". Филмът на Анри Кулев "Цахес" е романтичната фентъзи комедия по сценарий на Христо Ганев. В лентата ще видим братята Захари и Явор Бахарови, Стоян Алексиев, Касиел Ноа Ашер, Виолета Марковска, Емил Котев, Ивайло Христов, Любомир Петкашев, Мая Новоселска, Христо Мутафчиев, Пламен Димитров, Малин Кръстев, Чочо Попйорданов, Мариян Бозуков, Павел Попандов и други.

"Цахес" ще ни гмурне в средата на голям съвременен град, затрупана отвсякъде с бетон и стъкло. Там като по чудо е оцеляла малка антикварна книжарничка. Собственикът и неколцината верни приятели, удивително напомнящи на някои Хофманови герои, разказват чудни истории, които ни пренасят от наши дни в миналото и обратно. Филмът представлява пътуване в паралелните светове на реалното и вълшебното.

Състрадателната фея Розабел подарява на малкия нещастен Цахес три вълшебни червени косъма, а с тях и чудното свойство да бъде харесван и да му се приписват всички добри дела, свършени от хората около него. А това, в княжеството на младия княз Пафнуциус, може да обърка много неща.

Духът на Просвещението обаче още не е успял да прогони от княжеството всички феи и магьосници. Тук все още е великият маг доктор Алпанус, който възстановява естествения ход на нещата - всичко трябва да се развива по пътя, предначертан от природата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов