Ромски барони подготвяли убийството на висш магистрат

Новините

05-01-2012, 09:30

Снимка:

vsekiden.com

Автор:

в. Труд

Всичко от Автора

Мишени на бандата на Любо Къдравия били висш прокурор и вуйчото на Азис

Сайтът на в. „Труд” публикува информацията за трима ромски барони, които са били арестувани тази сутрин

по обвинение, че са подготвяли и поръчали три убийства, eдното от които за прокурора Олег Янев от Върховната касационна прокуратура.

Другото планирано убийство е това на Шмит Точев - ромски лидер от Своге, а третият набелязан е небезизвестният ромски лидер Ицо Папата. Според информацията на БНТ, единият от задържаните е известен като Любо Кардараша от Костинброд. Известно е, че Ицо Папата има отколешен конфликт с конфликт с единия от задържаните - Любо Къдравия или Любо Кардараша. Цената, договорена за убийството на Ицо Папата и за другия ромски лидер от Своге, е 75 000 евро. За главата на Олег Янев преговорите за започнали от 125 000 евро. По-късно сумата е свалена на 115 000 евро, а в последните дни преди задържането на чужд гражданин, се е стигнало до договорка от 100 000 евро.

Задържаните днес - Любо Къдравия, Георги Иванов и Васил Георгиев, са поставени под наблюдение, за да могат да бъдат арестувани по-късно при събрани доказателства.

Мотивите за убийството на Олег Янев са, че той е работил по разследването на други убийства, с които тримата са замесени, особено Любо Къдравия, който се смята за лидер на групата. Тримата ромски барони са задържани за 24 часа. На този етап не са повдигнати



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов