Българската песен на финал на "Детска Евровизия 2011"

Архив Пловдив

03-12-2011, 10:13

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Днес е финалът за определяне на победителя в 9-ото издание на песенния конкурс "Детска Евровизия 2011"

Днес е финалът за определяне на победителя в 9-ото издание на песенния конкурс "Детска Евровизия 2011". Участници са деца на възраст от 12 до 15 години към датата на провеждане на конкурса. Общите международни изисквания за участие на конкурса "Детска Евровизия са песните да бъдат национален продукт и да са създадени от автори - деца или детски колектив, в сътрудничество с композитор-аранжор или текстописец.

Участниците трябва да бъдат единствени носители на правата за песента или един от носителите на правата. Всяко дете, което участва в "Детската Европвизия" трябва да е живяло в своята страна най-малко две години и половина до датата на националната селекция. Всяка песен трябва да бъде не повече от 2, 45 мин. и не по-малко от 2,30 мин. Текстът трябва да бъде написан и изпълнен на родния език, като се позволява до 25 на сто от целия текст да бъде изпълнен и на друг език.

В конкурса могат да участват песни, които не са били комерсиално разпространявани,издавани или изпълнявани публично преди 1 юни 2011 г. Конкурсната песен може да бъде изпълнена най- много от шест деца на сцена. След организирания в България конкурс за национална селекция на песен (16 август-2 октомври 2011) е избрана песента "Супергерой" в изпълнение на Иван Иванов. Музиката и аранжиментът са на Светлин Къслев, а текстът - на Иван Иванов.

През 2011 г. в "Детска Евровизия" участват 13 страни, като България участва за трети път. През 2007 г. в Ротердам (Холандия) песента "Бонболандия", изпълнена от детската музикална формация "Бон-Бон", се класира на седмо място. В Кипър през 2008 г. песента "Една мечта" в изпълнение на Кръстияна Кръстева зае 15-о място.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов