Румен Петков посредничил Баретата и братя Галеви да си поделят наркопазара

Архив Варна

19-11-2010, 10:14

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Бившият вътрешен министър Румен Петков е осигурявал чадър над братя Галеви включително и чрез посредничеството на Алексей Петров, стана ясно в петък от изявленията на шефа на митниците Ваньо Танов  и на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Пред БНТ шефът на “Митниците” и бивш директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов каза, че Петков е посредничил между братя Галеви и Златко Баретата да си разпределят наркопазара.. Думите му малко по-късно бяха потвърдени и от вътрешния министър Цветан Цветанов.

Срещата между Румен Петков и братя Галеви не е била за предаване на важна информация, а за преразпределяне на територии, „за да не си пречат страните и да не воюват, за да не попаднат по този начин в полезрението на службите“, обясни Танов.

“За мене тази среща е била за договаряне с посредничеството на Алексей Петров по отношение на движението на наркотични средства и тази договорка касае Златко Баретата и Галеви по отношение на това да не си пречат взаимно – едните да изнасят синтетиката, а другите да връщат хероина в България и това да става на бартер, да няма движение на парични потоци, за да не могат да бъдат разкрити“, допълни шефът на “Митниците”.

Цветанов потвърди казаното от генерал Ваньо Танов, но се въздържа да включи Петков в групата на „Октопод“-а.

СРС-тата от срещата на бившия вътрешен министър Румен Петков с братя Галеви са унищожени веднага след това, в резултат на което нищо не е доказуемо, обясни министърът.

Той обясни, че има политическа воля за борба с организираната престъпност и сега трябва да се положат много повече усилия за разкриването на престъпления, станали в минал период.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов