Избрани Новини
Коминочистач оценява кулинарните умения на Цонко Цонев, Наско и Влади Въргала
Градоначалникът на Каварна Цонко Цонев сготви сафрид с чеснов сос в тазгодишното издание на Мидения и рибен фест.
Той каза, че рецептата му е по цигански, защото рибата била крадена от… морето. Кулинарният му шедьовър събра най-много точки, а с успеха си Цонев направи дубъл, след като при миналогодишния си дебют пред тигана също спечели.
Председател на журито бе Сали Реджеб, който обикаля улиците на Добрич като действащ коминочистач. Втори в кулинарната надпревара остана Наско от Б.Т.Р., а трети – шоуменът Влади Въргала. „Хайде, миналата година проработи късметът на начинаещия, ама сега...” - недоволства Влади Въргала от решението на журито, което го остави трети. Накрая той си поиска 20-те лева, които беше дал на председателя на журито.
Михтиев каза на Въргала, че рибата му може да се хареса само на любителите на сладкото и го попита защо сладни.
Майсторът на специалитета призна, че понякога бърка брашното с пудра захар. Той обаче сподели, че сосът на рецептата му се казва "Льо Въргал", а орехите в нея може да не са точно 30 грама, защото с черупките понякога идват повече. Но е спокоен, защото всеки има познат зъболекар...
„След като е готов сосът, заливаш с него рибата, прекръстваш се и опитваш...”, пошегува се Въргала и в типичния си хумористичен стил добави: „Дадох от рибата на собственото си дете, смятайте какво доверие имам на себе си”.
Шоуменът се обърна към фотографите с молба да го снимат, защото участва във феста за последен път. След това отивал на конкурс в 7-звезден хотел в Дубай, на който щял да бъде осмата звезда.
„Тази риба, като се е родила, не е предполагала, че аз ще я готвя. Като се е разбрало, сама се е метнала в тигана. С моята рецепта ще зареждат българската армия - ако войник хапне и не падне, значи и танк не може да го бутне” – категоричен бе шоуменът.