Бакалаври ще вземат британски дипломи във Варна

Новините

25-06-2010, 13:00

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Обучение по акредитирани в България и Великобритания специалности започва наесен и във Варна базираното в Добрич висше училище Международен колеж.

То единствено в България има българска и британска акредитация и от миналата година е стратегически партньор на University of Wales Institute Cardiff за Източна Европа. Успешно преминалите курса на обучение, който е с продължителност 3 години за степен бакалавър, завършват с две международно признати бакалавърски дипломи – българска и британска.

Програмите на съответните специалности във ВУМК, които са в професионални направления „Икономика”, „Туризъм” и „Администрация и управление”, са одобрени и акредитирани от британския университет, преподавателите, предимно българи и британци, са предварително одобрени от комисия на уелския университет и преминават през ежегодно оценяване, а всички изпити на студентите преминават при т.нар. двойно независимо оценяване. За най-добрите студенти са предвидени стипендии в размер до 70% от таксите за обучение, а високото ниво на владеене на английски език може да донесе и пълна стипендия на новопостъпилите студенти.

Обучението по специалността хотелски мениджмънт включва два адължителни стажа в чужбина, които ВУМК организира чрез контактите на кариерния си център. Студентите в останалите специалности – бизнес и мениджмънт, международен бизнес мениджмънт и бизнес информационни системи, задължително стажуват в съответните отдели на международни компании. Всички стажове завършват с т.нар. кредити съгласно Европейската система за трансфер на кредити във висшето образование (ECTS), а в по-голямата си част са добре платени.

В University of Wales Institute Cardiff се обучават над 11 000 студенти от 125 държави. Първите абсолвенти в България, които завършват с дипломата на това висше училище, ще защитят дипломните си работи в началото на юли. Първите британски дипломи ще бъдат връчени на церемония през есента.

Съвместни магистърски програми в областта на туризма, при които обучението преминава частично в България и Великобритания, също ще стартират тази есен във Варна в направленията бизнес администрация в туризма и мениджмънт на туристическа дестинация.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов