Бавно през локвите - не знаете каква дупка дебне под тях

Архив Варна

11-02-2010, 05:50

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Днес е моментът да си спомните какво ви повтаряше инструкторът навремето: през локвите се минава бааавно и внимателно, защото не се знае колко дълбока дупка скриват те от погледа ви.

А локви днес - дал Бог.

С температура от 6 градуса още в 7 сутринта днес ледът няма шанс. Точно в момента обаче по тротоарите е хлъзгаво и опасно. Ако все още ви е студено обаче затворете очи и накарайте някой да ви прочете следните редове: "Цяла Бразилия е обхваната от гореща вълна, която причини смъртта на 32 души от началото на седмицата. Вчера в  Рио де Жанейро са били регистрирани необичайно високи температури - над 40 градуса, най-високите за последните 50 години. Заради влажността на въздуха температурата се усеща като 50 градуса, което е повече отколкото в пустинята Сахара, уточнява бразилската метеорологична служба". Вече ви е по-топло, нали. Направо горещо? Айде обратно в родните ширини...


Пътищата в областта са мокри, на места все още заледени - най-вече в по пътя Вълчи дол - Стефан Караджа и в община Ветрино. Няма ограничения на движението, но гъста мъгла прави опасно пътуването по пътя за Бургас - в района на Харамията и Старо Оряхово видимостта е до 100 метра. По същата причина внимавайте и край Кичево. Така е и на пътя за София - в района на Шумен. Проливен дъжд вали там цяла нощ и снежната покривка е намаляла до 25-30 см.
 

На ГКПП Кулата не се пропускат никакви автомобили.


Във Варна засега няма произшествия, които да налагат органичения или промяна в движението, твърдят нашите "репортери" от "Ласиа такси".


През последното денонощие в града са станали 34 катастрофи. В една от тях е пострадала пешеходка, но няма опасност за живота й.
След като цяла нощ беше напълно затворено, пристанище Варна от 2 часа вече допуска пълни кораби. Сега в залива духа източен вятър със скорост 9-10 10 m/s.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов