1 към 4 е съотношението на доволните спрямо недоволните от снегопочистването

Архив Варна

29-01-2010, 13:38

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Неблагоразумието да похвали работата на снегопочистващите фирми във Варна е проявил член на социалната мрежа Фейсбук.

И то точно на страницата озаглавена "Община Варна... къде са снегорините?". Тоест в общността на недоволните, която наброява над 1600 души.

Въпросният човек се казва Пламен Кръстев и се е осмелил да заяви, че лично той е доволен от почистването на снега тази година. Пламен уточнява, че не говори за малките улички. Като цяло обаче е доволен, имайки превид и доста голямото количество сняг, което се изсипа над града. Затова подчертава, че в предходни години не е виждал толкова сполучливо почистване. За да е още по-убедителен, е качил и три снимки на почистени улици.

Това мнение обаче е предизвикало гнева на други участници в антиобщинарската страница в социалната мрежа.

„Пламене, ти сигурно се шегуваш или си нечий общинарски син... „Патриарх Евтимий” малка улица ли е, а „Кракра”, а „Капитан Райчо”...? Никога не е било такова нещо! Седмица след снега възлови улици си стоят непочистени”, контрира друг участник в дискусията.

Трети пък иронично подмята, че просто снегът се е стопил от само себе си и затова улиците в града изглеждали като почистени. Неговата констатция пък е, че за 10 дни общината не е успяла да почисти нито за пешеходци, нито за автомобили.

Доволният от почистването Пламен обаче репликира, че от две седмици не е спирал да обикаля с колата си. Дори на два пъти ходил до Девня, като магистралата плюс отбивката, били сухи. Но иначе признава, че е успял да изкара колата си чак на третия ден след първия сняг. „Няма как да падне сняг и за два дни да се изчистят всички улици. Можеше и толкова да не направят, както предишни години”, упорито защитава общината Пламен. Тези му думи принуждават участничка в дискусията да го похвали, че е голям оптимист и много положително настроена личност. И да му обърне внимание към факта, че все още не можела да изкара колата си от уличката, на която живее.

Обобщено, тази приятна дискусия в социалната мрежа навежда на извода, че доволните от снегопочистването са четири пъти по-малко от недоволните.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов